top of page
Female white toothy smile

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel en wordt in het kaakbeen geplaatst. Indien er onvoldoende kaakbeen aanwezig is, dient er kunstbot toegevoegd te worden. De procedure van sinuslift is technisch een moeilijke procedure en vaak onvermijdbaar. Het wordt sinds 2004 succesvol toegepast onder lokale verdoving in de praktijk.

implantaten
Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug, of kunstgebit.

Het plaatsen van implantaten kan over het algemeen heel goed plaatsvinden in de normale praktijkomgeving en vereist geen ziekenhuisopname.

Een implantaat betekent een relatief groot offer in behandeltijd en kosten, maar indien men rekening houdt met het comfort, gemak en duurzaamheid is het een zeer goed behandel alternatief.

Directe-Sinus-Lift-1-min.jpg
Sinuslift

Een veel voorkomende procedure bij het plaatsen van implantaten in de bovenkaak is de sinuslift, of het verhogen van de bodem van de sinus. We zijn vermoedelijk de enige privé-praktijk in Leuven die deze techniek toepast.

De sinus bevindt zich in het gebied van de kiezen van de bovenkaak. Vaak is er in bovenkaak te weinig verticaal kaakbot aanwezig om voldoende houvast voor de implantaten te bieden.

 

Wanneer er kiezen verwijderd/verloren zijn, wordt de kaakhoogte steeds beperkter.

Tijdens een sinuslift procedure wordt er kunstbot in de bodem van sinus toegevoegd om in totaal minstens 10 mm bothoogte te verkrijgen.

benefit-bone-graft-Houston_edited.jpg
Botopbouw

Wanneer een tand of kies wordt verwijderd, verandert de vorm van uw kaak. De kaak wordt na enkele maanden vaak smaller en lager. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om direct een implantaat te plaatsen. 

Als er onvoldoende bot aanwezig is, dan beginnen we met botopbouw voordat we het implantaat plaatsen. Uw kaak kan worden verbreed en/of verhoogd. Soms is het ook nodig om de bodem van de neusbijholte op te vullen met bot

bottom of page