top of page
homeslide-2.jpg

Kindertandheelkunde

Een bezoek aan de kindertandarts is erg belangrijk voor jongeren en kinderen. Voor een kind is een tandartscontrole elke zes maanden aangewezen. De melktanden spelen een belangrijke rol in de vorming van het definitieve gebit. Ze verdienen de nodige aandacht. Bovendien leert je zoon of dochter het belang van het goed verzorgen van zijn of haar tanden. Door vanaf jonge leeftijd regelmatig naar de tandarts te gaan, is het op latere leeftijd een vertrouwd gebeuren.

banner-2_edited_edited.png
Preventie en melktanden

Een goed onderhoud van je tanden is de eerste vereiste van een goed gebit. Het is daarom verstandig om twee keer per jaar met uw peuter of tiener naar de tandarts te gaan. De melktanden vormen immers de basis van het definitieve gebit.

Door preventie en poetsinstructies kan de kindertandarts in een vroeg stadium eventueel tandbederf opmerken en behandelen. Zo worden problemen voorkomen en is een bezoek aan de kindertandarts aangenamer.

 

Wij adviseren u, om uw kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar bij uw eigen bezoek aan de tandarts eens mee te nemen. Op deze manier weten ze al een beetje hoe het eraan toe gaat bij de tandarts en is de angst voor het onbekende al een stuk minder voor hun eerste eigen bezoek aan de tandarts.

 

De doorbraak van de definitieve tanden wordt ook door de kindertandarts opgevolgd en deze worden behandeld met een beschermende laag. De kaak- en gebitsontwikkeling wordt gevolgd zodat orthodontie tijdig kan worden gestart.

Lachgassedatie1.jpg
Lachgassedatie

Sommige mensen zijn erg angstig bij de tandarts en stellen noodzakelijke behandelingen uit waardoor de problemen alleen maar groter worden. Dit komt ook vaak bij kinderen voor, zij hebben schrik van de tandarts en het bezoek zal uitgesteld worden. Dan is lachgas een goede oplossing voor u of uw kind.

Lachgassedatie is een bewuste sedatie die stap per stap verloopt in een zeer rustige setting. Het is een volkomen veilig hulpmiddel waarbij u steeds bij bewustzijn blijft. De angst neemt af en u gaat minder pijn ervaren.

.

De patiënt moet dus niet opgenomen worden zoals bij algemene verdoving en de behandeling verloopt in de tandartsstoel.

 

Men voelt zich vrijwel onmiddellijk terug goed.

bottom of page